KäytettyPuhelin.com

Honor X4 - Käytetyn kännykän hinta

Käytetyn matkapuhelimen hinnoittelu voi olla vaikeaa. Tämä laskuri laskee puhelimelle hinnan matemaattisesti arvonalennusprosenttien avulla. Laskukaava perustuu puhelimen ikään, uuden vastaavan puhelimen hintaan sekä käyttäjän omaan käsitykseen arvon alentumisesta.

Syötä käytetyn matkapuhelimen tiedot ja laske oma hinta-arviosi

Puhelinmalli (vapaaehtoinen):
Ikä: kk
Vastaavan uuden puhelimen hinta nyt: eur 1)
Käytetyn välitön arvonalennus: % 2)
Ikävähennys kuukausittain: %/kk 3)

Puhelimen (Honor X4) arvo annetuilla tiedoilla: 95,50 eur

Huomioitavaa

Liitä tämä osoite perusteluksi osto- tai myynti-ilmoitukseesi:
http://kaytettypuhelin.com/?ika=8&uusi=180&puhelin=Honor+X4

1) Vastaava uusi puhelin

Vastaavalla uudella puhelimella tarkoitetaan puhelinta, joka on ominaisuuksiltaan saman tasoinen (tai parempi) verrokin kanssa. Jos puhelimen valmistus on lopetettu, voidaan vastaavaksi puhelimeksi valita korvaava kehittyneempi malli samalta valmistajalta.

2) Käytetyn välitön arvonalennus (oletus 20 %)

Kuinka paljon tuotteen arvo laskee kun paketti on avattu ja tuotetta on kokeiltu? Käytettyjen kaupassa kuluttajansuoja on heikompi. Käytetystä ei saa uuden hintaa, vaikka puhelin olisi vain muutaman päivän vanha.

Jos tuote on avaamattomassa myyntipakkauksessa ja sillä on valmistajan täysi takuu, niin realistinen arvonalennus on alk. 10 %. Jos taas puhelinta on käytetty, arvonalennukseksi on hyväksyttävä noin 20 %. Jos lisäksi oheistavaroissa (laturi, ohjekirja, myyntipakkaus, ostokuitti ja muut dokumentit) on puutteita, on realistinen arvonalennus alkaen 30 %.

Jos puhelinmallin valmistus on lopetettu ja tarjolla on houkuttelevampi uusi malli, täytyy tämä huomioida arvonalennuksella, joka on vähintään 20-30 %.

3) Ikävähennys kuukausittain (oletus 5 %)

Puhelin kuluu käytössä. Sen pintaan tulee käytön jälkiä, akku menettää tehoaan, näppäimistön toiminta heikkenee ja puhelimen sisälle kertyy likaa. Huolellisella ja varovaisella käytöllä puhelin pysyy pitkään hyvässä kunnossa. Kovassa käytössä puhelimeen tulee ennemmin tai myöhemmin sen toimintaan vaikuttavia vaurioita (iskut, kosteus ja lika).

Matkapuhelimet kehittyvät koko ajan ja uusissa malleissa on aina uusia ominaisuuksia. Siksi vanhojen puhelimien hinnat laskevat vaikka ne olisivat käyttämättömiä. Uudessa peruspuhelimessa saattaa olla enemmän ominaisuuksia kuin parin vuoden takaisessa huippumallissa.

Suuntaa-antava ikävähennystaulukko:
1-2 %: Puhelin on ollut uudesta alkaen käyttämättömänä
3-4 %: Puhelinta on käytetty vain vähän ja se on virheetön
5-6 %: Puhelin on ollut normaalikäytössä ja pinta on hieman kulunut
7-9 %: Puhelimessa on selviä käytön jälkiä
10- %: Puhelimessa on vikoja tai vaurioita

Laskukaava

Hinta = U * (1-(A/100)) * (1-(V/100)) K
U = uuden vastaavan hinta
A = Käytetyn välitön arvonalennus
V = Ikävähennys
K = Ikä

Edellisiä tehtyjä hinta-arvioita

Tämän sivun osoite: http://kaytettypuhelin.com/?ika=8&uusi=180&puhelin=Honor+X4

Laskurin suosituksilla ja oletusarvoilla ei ole tieteellistä pohjaa, vaan ne on haettu seuraamalla hintoja Huuto.netissä ja muilla Internetin kauppapaikoilla. Voit lähettää palautetta sähköpostitse osoitteeseen palaute@kaytettypuhelin.com.

noindex

© 2019 Käytettypuhelin.com